Pedicurebehandelingen en opties

Pedicure behandelingen Prijs
Standaard pedicure behandeling Een behandeling bestaat uit: anamnese, nagels knippen, nagelomgeving handmatig- en machinaal behandelen, probleemzones behandelen en een afsluitende verzorgende crème. € 37,50
Medische pedicure behandeling (met of zonder zorgindicatie) Als pedicure behandeling, maar voor de risico-, diabetische en reumatische voeten gelden extra behandel- en opleidingseisen. De eigen bijdrage na aanmelding bij een podotherapeut is €10,=. € 37,50
Deelbehandeling Het behandelen van een mycosenagel, eeltplek of 1 likdoorn € 25,50
Consult, geen behandeling € 19,50


Voetmassages

Door de voeten te behandelen met een verzorgende scrub worden de dode huidcellen verwijderd en een ontspannende voetmassage zorgt voor een betere doorbloeding van de voet.

Voetmassages Prijs
Scrub en voetmassage Een verfrissende en ontspannende afsluiting van de pedicurebehandeling € 19,75
Voetreflexmassage Een uitgebreide voetmassage die een reinigende werking heeft voor lichaam en geest. De massage heft blokkades op en zorgt voor een verbeterde doorstroming van je energie waardoor je weer in balans komt. Contra indicaties: zweren en infecties op de voet, open wonden, spataders op de voet, na operatie, zwangerschap, koorts en schimmel op de voet. € 45,00

Deelbehandeling medische technieken - alleen in combinatie met pedicure behandeling

Behandeling Prijs
Nagelbeugel bij een ingroeiende nagel v.a. € 26,00
Nagelherstel met gel of acryl v.a. (nabehandeling 15 euro) € 26,00
Wrattenbehandeling v.a. € 21,50
Plaatsen van een orthese v.a. € 18,50
Prijzen zijn inclusief een controle afspraak na 1 week. Overige deelbehandelingen in overleg.

Nagels lakken

Product Prijs
Gellak € 38,50
Gellak French € 35,50
(Gel)lak verwijderen € 8,50
Eigen nagellak (neem uw slippers mee, potje nagellak ook te koop in de salon) € 10,00

Provoet, Procert en medisch pedicure vergoedingen 

Provoet en Procert
De Medisch Pedicure Praktijk Sandford Beauty is aangesloten bij Provoet en Procert, de brancheorganisatie en het kwaliteitsregister voor pedicures.

Vergoedingen

Een zorgverzekeraar vergoed in enkele gevallen een medisch pedicurebehandeling zoals bij diabetische-, reumatische- of overige risico (neuropathie of vaatlijden) voet. Dit kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen. Allereerst bepaald de huisarts de benodigde zorg en verwijst u indien nodig naar een podotherapeut of medisch pedicure voor zorg en een behandelplan.

Ook kan het zijn dat de podotherapeut voor een deel van de behandelingen u doorverwijst naar een aangesloten medische pedicure. Alleen dan wordt deze behandeling vergoed. Wilt u weten of u uw medische pedicure behandeling vergoed krijgt? Vraag de informatie op bij uw zorgverzekeraar of kijk voor zorgvergoedingen op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure.

Ik vind het belangrijk dat de gehele voet wordt verzorgd. In de praktijk worden alleen hele medische pedicure behandelingen uitgevoerd. Vandaar dat er een eigen bijdrage wordt berekend, deze eigen bijdrage is niet declarabel bij de zorgverzekeraars. De vergoeding via de zorgverzekering is niet voldoende kostendekkend. 

Samenwerking met Podotherapeuten
U kunt zelf aangeven bij uw podotherapeut bij welke medische pedicure u in behandeling wilt. Per kwartaal kunt u overstappen.

Medisch pedicure praktijk Sandford beauty heeft contracten met podotherapeuten:

  • HenL Groningen
  • Voetencentrum Wender in Oosterwolde
  • Wassink Voetexperts in Roden